Polpettone tonno e olive light senza uova!
INGREDIENTI
Tonno 4 scatolette da 80 g
Patata 310 g
Pangrattato 50 g
Olive denocciolate 35 g
Vino bianco q.b.
Sale q.b.
Limone succo q.b.
Acqua mezzo bicchiere
PROCEDIMENTO
Scolare il tonno e versarlo in una terrina. A parte lessare le patate già pelate e tagliate.
Unirle al tonno dopo averle passate con il passaverdure.
Grattugiare il pane raffermo e aggiungerlo al composto. Tagliare le olive a rondelle e unirle agi altri ingredienti. Salare.
Formare un rotolo e avvolgerlo all'interno della carta forno chiudendolo come una caramella.
Cuocere per circa 20 minuti a 200°C aggiungendo mezzo bicchiere d'acqua. Togliere il polpettone dalla carta forno, aggiungere del vino bianco e cuocere per altri 20-25 minuti.
Far intiepidire. Servire con una spruzzata di limone.
Tuna loaf no egg light recipe!
INGREDIENTS
Tuna 4 80 g cartons
Potato 310 g
Breadcrumbs 50 g
Dehydrated Olives 35 g
White wine q.b.
Salt to taste.
Lemon juice q.b.
Half a glass of water
METHOD
Drain the tuna and pour it into a bowl.
Apart boil the potatoes already peeled and cut.
Unite them with the tuna after having passed them with the masher.
Grate the stale bread and add it to the mixture.
Cut the olives into washers and add other ingredients. Salt.
Form a roll and wrap it in the oven paper by closing it as a candy.
Cook for about 20 minutes at 200 ° C and add half a glass of water.
Remove the meatloaf from the oven paper, add white wine and cook for another 20-25 minutes.
Make it cool.
Serve with a splash of lemon.