Torta di rose alla nutella






INGREDIENTI

Farina 320 g
Lievito di birra 15 g
Acqua q. b
Sale un pizzico
Zucchero di canna 50 g
Burro 20 g
Uova 1


Farcitura
Burro 20 g
Zucchero di canna 20 g
Nutella 300 g circa

PROCEDIMENTO

Preparare il primo lievitino facendo sciogliere il lievito nell'acqua tiepida. Aggiungere 100 g di farina, mescolare il tutto con un cucchiaio di legno e lasciar riposare coperto per circa 20 minuti.
A parte mescolare il burro, ammorbidito, con lo zucchero. Aggiungere il sale e l'uovo.  Impastare il composto ottenuto al lievitino e aggiungere gradatamente la farina fino ad ottenere un panetto elastico. Lavorare almeno per una decina di minuti. Formare una palla e lasciar lievitare per 2 ore e mezza.



Lavorare il burro della farcia con lo zucchero fino ad ottenere una crema.
Riprendere l'impasto e stenderlo su un ripiano infarinato.
Ricavare un rettangolo.



Spalmarvi la crema di burro e sopra la Nutella



 Arrotolare il rettangolo procedendo dalla parte più lunga.








Tagliare il rotolo in pezzi di circa un paio di cm di spessore usando un coltello affilatissimo. Riporre le rondelle ottenute in una tortiera rivestita con carta forno.





Lasciar lievitare per un'altra mezz'oretta.  Nel frattempo accendere il forno a 180°C . Infornare la torta per circa 40 minuti.

Lasciar raffreddare.  Cospargere con zucchero a velo.


La torta è ottima se consumata tiepida.

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Rose cake recipe

On the net there are hundreds of variants of this cake. The recipe that we will present below is part of our battle horses. It's easy to run and sure to succeed. Great for breakfast but also for a substantial snack.

INGREDIENTS

For pasta:
15 g of beer yeast
water q. s.
350 g of flour 00 (including that for the powdering)
1 pinch salt
50 g sugar
20 g butter
1 egg

For the sting:
20 g butter
20  g sugar
300 g Nutella

METHOD

Prepare the first yeast by dissolving it in lukewarm water. Add 100 g of flour, mix it all with a spoonful of wood and let it rest covered for about 20 minutes.

Apart  mix butter, softened with sugar. Add salt and egg
Knead the compound obtained with the yeast and gradually add the flour to elasticity. Work for at least ten minutes.
Form a ball and let it rest for 2 and a half hours.

Work the butter with the sugar until you get a cream. Resume the dough and spread it over a flaky shelf.
Get a rectangle. Sprinkle first the cream of butter and then the cream of Nutella and roll the rectangle by going to the longest part. Cut the roll into pieces of about a couple of cm thick. Use a very sharp knife.
Place the washers in a baked cake pan.
Let it rest for another half hour.

In the meantime turn on the oven at 180 ° C. Bake the cake for about 40 minutes. Let it cool down. Sprinkle with icing sugar. The cake is great if eaten warmed.

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